Update 39: Een paar weken tussendoor

Locatie: Chaquaramas, Trinidad
8 oktober 2004

Gelukkig is er de afgelopen weken geen orkaangeweld meer geweest in het gebied rond Trinidad. We zijn erg blij dat wij hier waren ten tijde van orkaan Ivan en niet op Grenada. Vanuit Nederland krijgen wij veel mail. Vragen, hoe is het met jullie, heeft de orkaan jullie nog geraakt? Gelukkig kunnen we iedereen melden dat wij prima in orde zijn We bellen Will op, die zijn vlucht al geboekt heeft. Of hij hem om kan boeken naar Trinidad of Isla Margarita. Het wordt Trinidad. Voordat Will komt hebben we elke dag wel weer iets te doen. Een boodschapje hier, even kletsen bij bekenden, een klein klusje..de tijd vliegt weer voorbij.

We maken ook kontakt met Steve en Lynn een hun dochterje Cathy, zij is 1 jaar oud. Samen met Chris heeft zij de grootste lol. Hun boot staat nog op de kant maar er staat steevast een teil met water in de kuip waar Chris direct “induikt” als hij daar aan boord is.

        


We hebben verder weinig problemen, behalve dat onze net gerepareerde laptop het weer heeft begeven., Gelukkig nog net in de garantie termijn, dus eigenlijk weer een geluk bij een ongeluk. Transport naar Nederland is alweer geregeld.

Op de vouwfietsjes hebben we veel bekijks en we fietsen ook heel wat heen en weer. We verwelkomen onze zweedse vrienden Eva en Leif weer, leggen nieuwe kontakten en doen daardoor weer routeinformatie op. Zo horen we over de mooie zeilgebieden in Panama zelf, gaan we waarschijnlijk wel doen, want Panama is natuurlijk niet alleen maar een kanaal. Het zwembad bij de TTSA, de club waar we nu voor ten anker liggen, wordt door ons intensief gebruikt. Chris, maar ook wij genieten van de verkoeling van het zwemuurtje. Vaak zijn we de enigen in het bad en dat is pure luxe. De drankjes zijn hier trouwens niet duur. Maar omdat we hier al even zijn herkennen we ook lokale mensen die hier komen zwemmen met hun kinderen. Voor een flesje frisdrank, cola , sprite etc betaal je hier 4 tt dollar. Dat is omgerekend ongeveer 60 eurocent.
We nodigen Lynn en Cathy uit om samen met ons daar te komen zwemmen, maar dat blijkt achteraf niet helemaal de bedoeling te zijn. Nou ja, we hebben met elkaar weer een paar fijne uurtjes.

Op 28 september halen we Will van het vliegveld. Hij komt slechts met een half uurtje vertraging aan. We laten hem rustig wennen aan het klimaat hier, plannen niet teveel in de eerste week, maar doen veel activiteiten in zijn tweede vakantie week. We hebben een gezellige tijd samen, Will krijgt echt een Bouskoura gevoel, gezond eten, veel slapen en rustig aan doen. Kan het beter. Hij vertelt erover in de volgende update….

        


Voor ons, als Will binnenkort vertrekt maken wij ons reisvaardig voor ons vertrek naar de eilanden van Venuzuela. Een tocht en een land waar we allebei erg nieuwsgierig naar zijn. We houden jullie op de hoogte…..