Briefje van Chris (1)

21 juni 2003


Hallo allemaal,

Lekker smullen! Ik ben Chris en zoals jullie weten heb ik nu al, na zo’n goeie negen maanden mijn eerste zeereis gehad. En dat is leuk joh!
De boot is vaak net een grote schommel en mijn papa en mama zorgen er voor dat ik daar niet uit ga vallen. Het is wel erg gezellig hoor, zo met mijn mama en papa de hele dag om mij heen. Op de boot, die heet Bouskoura, maar dat kan ik nog niet zeggen, zijn er heel veel interessante dingen voor mij. Vooral veel glimmende dingen. Een lier, en scheepsbel en veel spullen van glimmend roestvrijstaal. Vooral het stuurwiel is erg mooi. Ik vind het geweldig om samen met mijn mama of papa te mogen sturen.
Mijn papa en mama hebben nog twee mooie boxen voor mij gemaakt en eten doe ik gewoon in mijn kinderstoel. Wel anders als toen we nog in een huis woonden hoor, want de poten zijn een stuk kleiner geworden. Maar dat komt goed uit want met de storm wiebelt mijn stoel dan ook niet.
En ik heb allemaal leuke cadeautjes gekregen omdat ik op reis ga op de afscheidsborrel. Dat was wel erg gezellig hoor. Iedereen wilde met mij knuffelen.
Opeens was ik het toen ook zat en wilde ik eten en naar mijn bedje. Ik slaap lekker bij mijn papa en mama achterin de boot. Daar lig ik in een mooie band zodat ik niet kan wegrollen.

23 juni 2003 Lekker smullen! Toen er erg veel wind was legden mijn ouders een lekker dik kussen naast me zodat mijn lijfje rustig kon liggen en ik prima heb geslapen.
Ik heb met het slechte weer ook een stormmaaltijd gehad… Mijn mama kon niet zo makkelijk koken en toen heeft ze mij vla en yoghurt met banaan gegeven. Ik vond dat wel een beetje raar hoor! Ik ben toen de hele dag binnen geweest. Mijn papa heb ik toen bijna niet gezien omdat hij een beetje last had van de golven op zee! Nou zeg…ik had helemaal nergens last van en dan zo’n grote vent als mijn vader wel……?! Gelukkig Had mijn moeder er veel minder last van en heb ik lekker met haar gespeeld.

Ik speel heel veel op de boot vind blokjes en boekjes erg leuk. Zitten doe ik ook heel erg goed. Inmiddels heb ik al drie tanden en ik eet elke dag tussen de middag een boterhammetje. En weet je..babykoekjes vind ik ook heel erg lekker. Daar kon ik lekker mee soppen in mijn mondje!

Jullie merken wel dat ik me eigenlijk prima vermaak.
Een dikke knuffel van Chris en een natte kus voor jullie allemaal!

Chris