Briefje van Chris nummer 10

He hallo daar,

12 september 2003 Moet je horen joh, ik heb de afgelopen weken weer zoveel gedaan en meegemaakt. In Porto Santo gingen we heel vaak fietsen en dat is heel leuk want dat kan ik lekker om mij heen kijken, en weet je wat, ik pak dan af en toe papa zijn been vast, zodat hij niet meer kan fietsen leuk hé! Mijn papa en mama zingen ook vaak een liedje als we aan het fietsen zijn en daar glim ik dan helemaal van en dan ga ik lekker mee dada-en. Mijn mama en ik hebben samen in de speeltuin op een wipje gezeten in de vorm van een vliegtuig, maar het was daar heel erg warm dus zijn we weer snel weggegaan. En als we boodschappen gaan doen met de fiets is het natuurlijk lastig als ik meega in de winkel, dus hebben ze me maar in het winkelwagentje gezet. Nou dat vond ik zo raar in het begin, maar gelukkig kon ik er later wel weer om lachen. Mijn papa en mama doen ook steeds hele rare dingen. Dan zetten ze een soort masker op met een slangetje in hun mond en doen ze hele lange dingen aan hun voeten en daar gaan ze dan mee zwemmen. Ze komen dan helemaal nat weer op de boot. Dat is wel lekker hoor want als ik het dan warm heb kan ik mezelf lekker afkoelen bij papa of mama. En ik mag soms ook met die rare dingen spelen.

Mijn haren zijn inmiddels ook wat korter geknipt. Mijn mama heeft het wel in twee keer gedaan want ik zat steeds met mijn hoofd te draaien en wilde de schaar vastpakken. En dat mocht niet eens, flauw hé?
Op Porto Santo gingen we nog een keer met een openluchtbus mee en maakten we een ritje over het eiland. Het leukste vond ik de stops want er was een Portugees jongetje, ook van 1 jaar oud en we vertelden elkaar van alles. Mijn mama gaf zelfs een stukje van mijn brood aan dat jongetje.Nou, daar moest ik wel even raar van kijken, hij had zomaar een broodje van mij in zijn handen, nou ja zeg. Hoe durft ze dat nou te doen..die mama van mij. Maar ik kon niet weten dat er nog zoveel broodjes inzaten dat ik ze niet eens allemaal opkon.

13 september 2003 We zijn ook nog een stukje verder gevaren, naar een eiland dat Madeira heet. De volgende dag gingen we met het kleine bootje een stukje varen. Mijn papa en mama keken hun ogen uit, maar ik vond het maar saai, zodat ik lekker in de armen van mijn mama ben gaan slapen. 's Middags, nadat ik had geprobeerd verder te slapen (niet gelukt hoor, ik heb lekker gespeeld) zijn we met het kleine bootje naar de kant gegaan. Dat was raar hoor. Ik kreeg een heel dik oranje ding aan, het heet een zwemvest, en toen we vlak bij de kant waren sprongen mijn mama en papa eruit en tilden het bootje op, gelukkig waren Sandra en Wim erook, toen was het niet zo zwaar voor ze, want ik mocht gelukkig blijven zitten. Daarna zetten ze me in de rugzak op papa zijn rug en toen kon ik lekker om me heen kijken terwijl die grote mensen aan het klauteren en klimmen waren. Maar mijn papa vond het toch niet zo veilig voor mij om niet op de harde paadjes te lopen dus zijn we na ongeveer 40 minuten weer teruggegaan. Maar ik had een prima tijd.

20 september 2003 De dag daarna zijn we naar Funchal gegaan en daar liggen we nu aan de steiger in een haven, En dat is fijn, want ik ga nu elke dag in bad, want er is genoeg water, soms gewoon ook om lekker te kunnen spelen en afkoelen. Ik word een echte klauteraar. Ik zit al op mijn knietjes en reik heel ver, maar ga toch vaak weer op mijn billen zitten. Ze hebben het er steeds over dat ik ga kruipen en misschien doe ik dat ook binnenkort wel. Ik word wel een ondeugend mannetje en als ik iets niet wil, nou dan doe ik het lekker niet. Ook vind ik het niet leuk als ze me een speeltje afpakken. In de supermarkt wil ik de boodschappen uit het mandje steeds pakken en als dat niet mag, nou dan ga ik gewoon huilen. Vandaag heb ik bij een supermarkt in zo'n treintje gezeten, weet je wel waar een muntje in moet. Dat vond ik mooi joh! Ik kan ook al een beetje zelf staan, twee seconden los lukt af en toe, vind je dat niet knap?

O ja, luier verschonen. Een heel jaar ben ik netjes blijven liggen, maar nu vind ik het welletjes. Ik wil zitten en ook in het kastje kijken en er dingen uit halen. Maar mijn papa en mama vinden dat ik dan moet gaan liggen omdat ze anders mijn billen niet schoon kunnen maken. Dat vind ik niet fijn dus protesteer ik dan maar. Boekjes lezen vind ik erg leuk en ik heb ontdekt dat je met papier leuke dingen kunt doen, scheuren, afbijten en vast nog veel meer. Ik vind het geweldig! Ik word echt een grote jongen want soms slaap ik nog maar een keer per dag, goed hé!

Nou,
Jullie weten voorlopig weer alles van me.
Tot de volgende keer
Knuffel van Chris