Briefje van Chris nummer 14

16 november 2003

Jongens, jongen, wat heb ik het toch druk! Eerst was er visite van Marco en Tineke, en nu zijn Tante Inge, Maaike en Thijmen en alweer een paar dagen. Ik heb bijna geen tijd meer om met mijn mama en papa te spelen, joh! Maar het is wel erg gezellig met mijn neef en mijn nichtje. We doen allemaal leuke dingen. Naar het strand, naar de winkels en dan lekker op de speelgoedauto’s zitten enzo. Ik heb in de stad nog hele mooie schoenen gekregen van mijn papa en mama want de schoenen die ik in Spanje had gekocht zijn nu al te klein. Ik ben ook zo lekker aan het groeien. Ik ben, al zeg ik het zelf een wijs ventje en ik probeer goed op te letten op Maaike en Thijmen. Ze kunnen al zoveel meer als ik. Maaike kan zelfs al over het netje heen de trap opklauteren. Knap he? Ik probeer haar ook na te doen, maar ik heb nog te korte beentjes, dus dat lukt nog niet.

9 november 2003         13 november 2003

Het is wel gezellig met ze, maar Maaike en ik willen steeds met hetzelfde spelen en dan pakken we het speelgoed lekker van elkaar af.Nou ja,ik vind dat meestal niet zo leuk, want Maaike is veel groter en sterker dus meestal moet ik met wat anders gaan spelen. Het is wel een draaikontje hoor, die Maaike, ze klimt ook al bijna uit haar buggy als we opstap gaan. Ik vind dat toch ook wel erg knap. Ik kijk er maar goed naar want dat wil ik ook. Ik zit al wel eens omgedraaid, maar zij kan dat veel beter. Thijmen kan ook zulke leuke dingen doen op het strand en ik vind het heel mooi om met zijn schep te spelen. Die steek ik dan lekker in het zand en dan mag hij met mijn (kleine) schepje spelen.
Ik kan nu ook al langs de bank heen en weer stappen en ook ga ik soms even los staan, zonder dat ik wat vast heb. Maar dat is nog wel een beetje moeilijk dus pak ik maar weer gauw de bank of een been vast. Ik kruip al over de hele boot heen en ik vind het erg mooi om met mijn handjes tegen de buiskap aan te staan. Op het strand kruipen vind ik ook erg leuk. Ik kom dan steeds dingen in het zand tegen, dat zijn steentjes of kleine vruchtjes of sigarettepeuken. Maar ik mag helemaal niks in mijn mondje doen, mijn mama pakt het dat steeds van mij al en gooit het heel ver weg..jammer hoor. Het lijkt me allemaal erg lekker. Ik heb ook geprobeerd om te kleuren maar dat vind ik nog wel erg moeilijk hoor. Ik vind het leukste om de krijtjes in en uit het doosje te doen. Dat witte ding wat voor mij ligt, ik weet niet wat ik daar mee moet doen….

Deze week waren er ook nog vrienden van papa en mama op Tenerife met hun kleine baby van 7 maanden. Daar zijn we ook nog twee keer mee naar het strand geweest. Ze hadden een mooi opblaasbadje voor de kleine Alec, maar daar mag ik nu verder mee spelen, lief he! Mijn papa en mama vullen dat dan met zeewater en dan kan ik er op het strand lekker in en uitkruipen. Maar soms krijg ik het dan wel koud en gaat mijn lipje helemaal op en neer zonder dat ik er wat aan kan doen.

15 november 2003 - Lekker lezen

We zijn met de bus een heel eind weggeweest, dat was wel bijna een uur rijden. We gingen naar een park met allemaal beesten. Nee joh, het was geen dierentuin, dat noemen ze hier op Tenerife heel anders, het heet een LORO parque, moeilijke naam he! Maar eigenlijk maakt het helemaal niet uit hoe het heet want het was zo ontzettend leuk. Eerst zagen we pinquins, toen dolfijnen, zeeleeuwen en zelfs haaien, ijsberen en heel veel vogels. Bijna alle dieren zitten daar in kooien of ver weg in het water zodat ik ze niet vast kan pakken. Maar soms kan ik wel mijn handjes tegen het glas zetten of mijn neus ertegen aan duwen. In het aquarium liepen we door een gang en de haaien zwommen gewoon boven ons langs. Mijn papa en mama zeggen dat dat heel bijzonder is. Mijn grote neef Thijmen was helemaal onder de indruk van die haaien, hij heeft er zelfs nog van gedroomd. Ik vond het allemaal ook wel erg mooi, al die kleurtjes en bewegende beesten.

14 november 2003 En weet je wat we gisteravond gedaan hebben. Liedjes gezongen voor een meneer die Sinterklaas heet. Dat is een spaanse meneer die wel eens kadootjes komt brengen. Ik geloof alleen op zijn eigen verjaardag.En vanmorgen zat er een kadootje in mijn kleine schoentje. Spannend hoor. Wat ik erg lekker vind zijn de harde nootjes die ik in mijn schoen tegenkwam. Dat zijn kruidnootjes. Lekker hoor en ik heb ze gelijk opgegeten, al voor het ontbijt. Oh,oh. Lief hoor van die Sinterklaas. Van mij mag hij elke dag langskomen. Ik vind kadootjes wel erg leuk. Ik heb ook kadootjes gekregen toen Tante Inge, Maaike en Thijmen er dinsdagmorgen waren en ik vind ze erg mooi. Een mooie kiepauto van mijn opa en oma, van mijn andere opa en oma ook een auto maar dan met beestjes, een boek van tantre Agnes en oom Frank, een filmpje van Nijntje voor op de computer van Tante Inge en oom Oscar. Leuk hoor, en ik ben er hartstikke blij mee.

Morgen gaan Tante Inge, Thijmen en Maaike alweer terug naar Nederland, jammer hoor, maar mijn papa en mama en ik gaan weer verder. We gaan eerst naar Gran Canaria en dan komt Hein op de boot en dan gaan we heel veel dagen en nachten achter elkaar varen. Spannend hoor..we gaan naar de Kaap Verden. Nooit van gehoord….maar dat heb ik van de meeste plaatsen nog niet.

Knuffel van
Chris