Briefje van Chris 17

03 Januari 2004
Vanaf: de oceaan

Ik heb nu al zo lang gevaren, maar volgens mijn mama en papa komen we morgen op een eiland aan. Wel weer even wennen natuurlijk, want ik ken de bewegingen van de boot nu wel heel goed hoor. Alhoewel ik soms ook wel eens verrast wordt door een golf die de boot wegschuift, zodat ik dan zomaar van de ene naar de andere kant zou kunnen rollen als ik me niet goed vasthoudt. Meestal hou ik me wel goed vast hoor… Maar soms ja dan tuimel ik gewoon even om en stoot ik mijn hoofd of zo. Maar goed, dat vergeet ik al snel weer. De dagen op de oceaan zijn wel leuk hoor. Ik mag elke dag bijna in mijn badje spelen en dan ga ik ’s avonds nog even in een emmer om “na te spoelen” met zoet water. Ja, want je kunt hier niet zomaar de kraan opendraaien hoor, we moeten heel zuinig zijn met water. Ik loop lekker in mijn blootje en als ik een plasje of een poepje doe dan spuiten mijn mama en papa dat gewoon weg met zeewater.

Het is wel erg warm soms hoor en ’s nachts kan er niet altijd een raampje open omdat anders golven mijn bedje nat maken. Maar weetje wat soms ook op de boot komt, vooral ’s nachts, vissen. Die vliegen gewoon op de boot. Mijn mama schrok zich laatst een hoedje toen er een vlak achter haar hoofd een in de kuip terechtkwam. Dat is schrikken in het donker. Maar ik merkte er niets van want ik lag lekker te slapen, En dat die boot beweegt, ach, ik ga gewoon door met klimmen en klauteren.Ik kan nu al zelf op de bank en van de bank af en ik stapte vanmiddag naar mama’s hand toe. Als de boot niet meer zo wiebelt ga ik eens echt proberen te stappen.

          

We lezen heel veel boekjes op de boot en dat vind ik heel gezellig. O ja, knijpers vind ik ook geweldig. Ze hangen aan een lijntje boven mijn stoeltje en ik wijs dan en zeg oh, oh en dan pakken papa en mama er meestal wel een voor me. De plastic knijpers vind ik het mooiste die trek ik uit elkaar en dan geef ik ze weer terug aan papa of mama zodat ze de knijper weer in elkaar kunnen zetten, We hebben ook kerst en oud en nieuw gevierd aan boord. Met kerst hebben we lekker dorade gegeten en met oud en nieuw lag ik lekker te slapen. Dat was toch raar want in Nederland was het wel 4 uur eerder 1 januari als bij ons op de Bouskoura. Begrijp ik niet helemaal, moet ik toch nog eens aan mijn mama en pap vragen.

          

Frans Jan en ik kunnen ook leuk met elkaar spelen. Soms ga ik lekker bij hem liggen als hij zijn middagslaapje doet en dan ga ik lekker rondkruipen. Gisteren ontdekte we weer allemaal nieuwe speeltjes, want ik was al zo’n tijd niet meer in de voorpunt geweest.