Briefje van Chris 21

Vanuit: Bequia Donderdag 4 maart 2004


He hallo allemaal,

Over een paar dagen ben ik alweer anderhalfjaar oud. Ik vind zelf dat ik al een grote knul word hoor. Soms vinden mijn papa en mama dat ook, vooral als het me ‘s morgens lukt om een poepje en een plasje te doen op een potje. Ja, ik heb van de Finale, dat is een Engelse boot, op Barbados een potje gekregen. Ik vind het wel heel interessant hoor, ik kijk steeds of er al wat inzit. Meestal zetten mijn mama en papa mij midden tussen mijn emmers met blokken zodat ik ook nog even lekker kan spelen terwijl ik op de po zit… Ik vind het dat ook erg mooi om daarna het plasje en het poepje in de wc te gooien en te kijken hoe mama of papa het doorspoelen. Dat is op een boot ook niet zo gemakkelijk hoor. Wij moeten steeds een handeltje omzetten en dan kunnen we wegpompen of water oppompen. Ik weet natuurlijk niet beter….

potje

Ik ben gelukkig nog steeds niet heel zwaar en dat komt goed uit omdat ze me vaak in en uit het bijbootje moeten tillen. We zijn op een paar hele mooie eilandjes geweest en daar heb ik weer super op het strand gespeeld, en weer lekker gezwommen. Samen met mama en Betty heb ik de grootste lol. Betty is echt wel een goede vriendin van me hoor, als ik haar zie strek ik mijn armen al uit en begin ik al te lachen.. Van alle Vasco bewoners word ik helemaal blij en ik herken de boot ook al, knap he?

broodje kapen        Hangmat Happy Island

Praten gaat ook wel lekker. Ik babbel al hele verhalen. En als ik het naar mijn zin heb, zwaai ik er ook nog met mijn benen of armen bij. Ik word al een echt ondeugend en ondernemend mannetje volgens mijn mama. Laatst had ik de legoemmer omgekiept en toen ik er op ging staan kon ik wel heel makkelijk de bank op kruipen en dan kan ik bij alle spullen die op tafel staan. Wat ik het mooiste vindt is mijn potje met billencrčme. Dat is zo’n mooi dekseltje en dat gaat ook erg mooi van het potje af. Lekker met mijn vingers erin kliederen, ja ..dat hoort er dan toch ook bij, vinden jullie niet? En vandaag had ik in de gaten dat ik langs de kuiprand op het achterdek kan komen. Ook alweer zo’n fijne plek om mijn mama en papa de stuipen op het lijf te jagen. Meestal moet ik dat gelijk mijn reddingsvest aan en dat vind ik lang zo leuk niet meer. Dat is meestal toch wel een beetje warm en ik kan me veel minder makkelijk bewegen. Maar ja, voor mijn mama en papa doe ik het graag, hoor.

Papa en ik zijn samen met de Vasco-crew naar een schildpadden boerderij geweest. Dat was mooi hoor, ik zag allemaal ballen in het water drijven en wees ernaar met mijn vingertje. En dan zeg ik “bal”. Maar volgens mijn papa waren het schildpadden in een mooi groot bad. Er waren hele kleine babyschildpadjes maar ook veel grotere. We zijn daar met zijn allen in een taxibus heengereden. Dat vond ik oog wel weer heel mooi. Vooral omdat de Vasco jongens natuurlijk hele verhalen hadden en weet je, volgens mij verzinnen ze ook een heleboel.

turtle farm     

Lopen gaat ook steeds beter. Soms, als ik er niet zo oplet doe ik wel eens drie stapjes of zo, maar dan zoek ik toch gauw weer iets op om me aan vast te pakken of ga ik gewoon op m’n hurken zitten of kruipen. Dat kan ik zo snel joh. Soms moet mijn mama gewoon rennen om me bij te houden. Meestal rent ze me achterna als ik naar de zee kruip en dan gaan we heel vaak lekker even zwemmen. Op een van die kleine eilandjes heb ik ook zo lekker gezwommen. Het water was er misschien wel meer dan 30 graden en heel rustig. Met mijn bandjes aan en mijn zwemvliesjes kon ik best al even blijven drijven. Mama en Betty en papa hadden een driehoekje gemaakt en toen zwom ik steeds naar een van hun toe. En ik had het zo naar mijn zin. We hebben ook op het eiland gebarbecued en nog gegeten bij Yanti. Dat was gezellig hoor. Maar ik was toch wel moe en toen hebben mama en papa mij lekker in de buggy even te slapen gelegd. Ze hadden zelfs mijn beertje en een dekentje meegenomen. Goed he! Ik merkte helemaal niets meer, terwijl alle jongens om mij heen renden.

Nou ja, ik vind het wel een lekker leventje zo. Ik speel graag met mijn blokken en tekenen vind ik ook erg leuk. Maar wat ik het allerfijnste vind is op het strand spelen. Ik heb alweer twee strandschepjes versleten. Ik hoop dat ik een nieuwe krijg…

Ik zal het wel afwachten…

Knuffel en een zonnig groetje van Chris