Briefje van Chris 23

20 april 2004
Antigua

He lieve mensen,

Vanavond heb ik mijn mama maar eens gevraagd of ze weer wat van mijn belevenissen op wil schrijven, want ik merkte dat het alweer een tijdje geleden was dat dat gebeurd was. Maar goed, we hebben het ook zo druk gehad, met leuke dingen. We zijn een paar keer op verjaardagsvisite geweest en dan maakte ik een mooie tekening voor de jarige jop en ik heb ook voor mijn opa en oma’s en mijn tante een tekening gemaakt. Die hebben mijn vader en moeder in een envelopje gestopt en naar Nederland gestuurd. O ja, weten jullie al dat ik deze zomer naar Nederland kom. Vlak voordat ik twee wordt ga ik dan weer terug met mijn mama en papa. We moeten wel heel erg lang in het vliegtuig zitten, maar dat geeft niet zeggen ze. Maar nu geniet ik nog lekker van de Carieb hoor. Aan de warmte ben ik al best gewend, als het erg warm is krijg ik gewoon veel te drinken en gaan we naar het strand of speel ik op de boot met mijn badje en speeltjes lekker met zeewater.

Ik kan inmiddels al lekker stappen en ik vind dat erg leuk om te doen. Ik vind nu ook steeds mooie dingen op de grond, stenen, plantjes en soms ook vieze dingen. Die gooi ik gauw weg als mijn papa en mama zeggen dat het vies is. Dan zeg ik bah en gooi het lekker op de plek waar het vandaan kwam.
Mijn mooie schoenen die ik op Tenerife had gekregen zijn nu echt te klein dus ik groei hard. Ik kan ook al heel wijs steeds meer praten. Op straat zie ik allemaal auto’s en ik kan dat ook al zeggen. Mijn beertje noemde ik eerst bibi maar ik vind mijn koetje ook erg leuk en nu noem ik ook mijn beer boe. Gelukkig weten mijn mama en papa meestal wel wat ik wil hebben. Ik loop nu graag met losse handen maar soms wil ik toch mijn beertje bij me hebben. Ik stop dan gewoon de neus van beertje tussen mijn tanden zodat hij in mijn mondje hangt. Mijn mama vind dat zielig voor beertje en zegt dat het hem pijn doet, maar hij huilt helemaal niet hoor, dus dat valt best mee. Ik knuffel hem dan nog maar eens even stevig.

lekker bij mama      


O ja, wij zijn in Guadeloupe een Franse meneer tegengekomen die precies dezelfde voornamen heeft als ik. Nou dat is toevallig he? Dat was op Iles des Saintes en we zagen elkaar steeds op het strand. Ik rende en liep daar lekker het water in en dan zocht ik steeds steentjes op. En ik merk nu ook dat ik op mijn zwembandjes blijf drijven als ik in het water val en dat is mijn nieuwe spelletje. Alleen moet er dan niet zoveel stroming staan, want dan lukt het niet erg goed en kom ik nog wel eens verkeerd uit. Maar ik ben een echt waterratje hoor.

chris in badjas op bed      chris bij kaartentafel


Ik wordt ook steeds sterker. Als ik iets zie wil ik ernaar toe. Maar als mijn mama of papa dan ergens anders naar toe willen sta ik met mijn handje te wijzen en te roepen van oh oh en te trekken net als een hondje. Als het dan niet mag ben ik helemaal niet blij…

Ik kan ook al mijn benen, voeten, buik, neus, hoofd en handen aanwijzen en laten zien aan mijn mama en papa. Ik vind dat een leuk spelletje en soms probeer ik ook te zien waar dat bij mama en papa zit. Papa’s neus vindt ik erg interessant.
Jullie merken wel dat het heel goed gaat met me. Ik ben nog wel een paar dagen ziek geweest maar ik ben nu weer helemaal fit en vrolijk. Gelukkig maar, ik moest zelfs huilen als ik even op mijn billen viel…
In de tussentijd ben ik op heel veel plekjes geweest maar dat staat ook wel in de andere updates die mijn mama schrijft dus daar vertel ik lekker niets meer over…
Morgen gaan we weer lekker naar het strand en misschien kan ik dan weer lekker zwemmen en spatten. Lukt vast wel weer…

Knuffels van Chris