Briefje van Chris nummer 26

Vanaf; Tobago Cays
21 juni 2004

Ik heb weer een topweek achter de rug. We zijn heel veel naar het strand geweest en ik heb ook weer zoveel gezwommen. Ik kan dat al erg goed. Ik beweeg mijn beentjes al en soms ook mijn armen. Soms zijn er alleen wel wat golfjes en dan moet ik mijn mondje goed dichthouden. Maar ja, als ik lekker aan het gillen ben van de pret en zo’n golfje komt eraan, nou ja dan gebeurt het wel eens dat ik water binnen krijg en dan moet ik hoesten. Ik vind het water zo leuk dat ik speel tot dat ik het koud krijg. Mijn lipje gaat dan helemaal heen en weer en dan bibber ik. Ik wordt dan lekker ingepakt in een handdoek en zit dan een tijdje bij papa of mama. Op het strand is soms ook een hangmat en dat is net een grote schommel. Leuk hoor. Kennen jullie dat liedje van kinderen voor kinderen, van ….lig je met je billen bloot, drinkend uit een kokosnoot..je wordt vanzellef groot..op een onbewoond eiland lig je lekker in de zon enz. Nou zo was het ook op de Tobago cays….

chris in hangmat        casey en chris trampoline

Ik heb daar ook op de boot van Casey gepeeld, een grote catamaran. Weet je wat zo leuk is aan die boot, ze hebben heel veel ruimte en een groot net voorop. Je kan daar mooi in springen, het is net een grote trampoline. Op die boot kan je ook op het dak van de kajuit klimmen en dan langs de ramen naar beneden glijden. Een mooie glijbaan dus. O en ze hebben daar ook een echte televisie. Casey keek steeds naar een film maar ik vond dat allemaal erg lang duren dus ging ik de boot maar verkennen. Ik vind het zo’n mooie boot, lekker veel ruimte en luxe, veel water, een wasmachine. Dat vind ik zo bijzonder. Ik wil steeds het deurtje opendoen en er in kijken.

op het strand met casey        tv kijken met casey

We zijn met de papa en mama van Casey , en Casey en Philippe nog naar een eiland gevaren (palm island) met hun bijboot. Dat was leuk joh! We stuiterden over het water, het leuk wel of we in de kermis in de botsautootjes zaten. Ik vond het erg mooi. Maar toen het heel lang duurde was ik het weer zat. Casey ging toen samen met haar mama en mijn mama liedjes voor mij zingen. Dat was wel weer gezellig . Er was daar wel een heel mooi strand dus dat was weer genieten! De mama van Casey (ze heet Catherine) vind mij erg lief en ik werd heel erg door haar verwend met kaaszoutjes, koekjes en van alles en nog wat.

tobago cays chris en arjen zandglijden

Vandaag zijn wij weggegaan naar een andere ankerplek maar Casey wilde dat ik bij haar zou blijven. Ik vind dat wel leuk hoor. Maar ik vind het ook helemaal niet erg om weer met mijn mama en papa mee te gaan. Soms ben ik dan even een beetje verveeld, maar even rustig spelen met mijn blokjes vind ik dan wel weer ok. En we lezen altijd heel veel boekjes.

Ik word steeds eigenwijzer en zeg ook steeds meer woorden. Kaas, bord, eten, wortel, aankleden, T-shirt, uier (=luier), water (als ik water in mijn emmer wil). Ik wil nu s avonds worden voorgelezen uit mijn boek met de twee aapjes. Dat is leuk hoor je kunt dan aanwijzen waar het verhaaltje overgaat.
Ik roep dan ook steeds apie apie en wijs dan naar het kastje waar het boekje ligt.

De cd speler moet nu ook steeds aan en we luisteren heel veel naar liedjes. Van Wessel van de Indigo heb ik ook nog een paar cd-tjes gekregen en daar luister ik veel naar.

Kortom , ik begin een echte peuter te worden.

Nou tot schrijfs maar weer.

Knuffel van Chris.