Briefje van Chris nummer 29

Locatie; Chacachacare Island, Trinidad
Datum: 3 oktober 2004

Hi, hi, dat zeg ik gelukkig heel vaak. Ik ben de laatste weken heel vrolijk en ik vermaak me prima. We, mijn mama en papa en ik hebben de boot naar een ankerplekje gevaren, ook in Trinidad maar toch wel dicht bij Chaguaramas, waar we eerst waren. Dit plekje is een stuk rustiger, alleen in het weekend is er ‘s nachts wel heel erg lang muziek. Ik word daar wel eens wakker van en zeg dan ziek. Dat betekend in mijn taaltje dus muziek! Er is daar een zwembad en dat vind ik super! Samen met papa en mama lekker spelen in het bad. Ik durf nu al van de rand van het zwembad af te springen, gaaf hč? Mijn mama speelt ook vaak met me in het water. Ik ga dan op haar benen staan, zeg zelf ”een, twee” en dan gooit mijn mama mij in het water. Als mijn hoofd onder water gaat zeg ik steeds “benejen” (beneden).

        


Mijn papa heeft ook de fietsjes weer in elkaar gezet en gerepareerd en we fietsen heel wat heen en weer. Ik natuurlijk weer lekker voorop! Het was alweer een jaar geleden dat we op deze fietsjes hadden gefietst.

We zijn afgelopen dinsdag met elkaar naar het vliegveld gegaan, we hebben Will opgehaald. ’s Morgens vroeg mijn mama aan mij: “wie komt er vandaag?” en toen zei ik Will, knap hč? Het is wel heel gezellig zo samen met Will aan boord. We zijn gisteren naar een eilandje gevaren bij Trinidad en toen hebben we eindelijk eens gezwommen in het zeewater. Ik mocht ook zwemmen bij de boot. Mijn papa nam mij gewoon mee in het water en we zwommen lekker een beetje om de boot heen. Will en mama kwamen ook zwemmen, dus we hadden weer lol voor tien! (Kan dat als je met vier mensen bent…???) Hier plaatsen foto: zwemmen bij de boot de boot 1 en zwemmen bij de boot 3 ‘s Middags begon het te regenen, maar het is nu al zondagmorgen en het regent nog steeds. Dat is jammer want ik wilde lekker bij papa op zijn rug in de rugdrager het eilandje gaan bekijken. Er schijnt hier zelfs weer een strandje te zijn. Nou ik kan bijna niet wachten dat begrijpen jullie wel…

Helaas, het strandje is niets meer geworden. Maar we hebben nog een keer gezwommen bij de boot. Ik probeerde zelf al het trapje op te klimmen, maar dat is nog te moeilijk voor me. Ik begin echt een wijsneus te worden vinden mijn papa en mama. Vandaag zei ik achter elkaar: ‘’wassen handen’’ en ananas. Ik oefen dan even maar meestal zeg ik het daarna wel aardig. Ik leer ook veel engelse woordjes hoor. Bye bye enzo. Ik zeg nu ook heel vaak tegen mensen en mijn knuffels “hallo”! Ik zeg dat dan op een guitige manier, met de klemtoon op de ll-en. Maar ik begin toch ook al een echte peuter te worden hoor. Als ik mijn zwemvest aanmoet, dan trappel ik met mijn benen en zeg ik snel achter elkaar nee, nee, nee! Maar helaas, mijn papa en mama weten dat rotding toch altijd aan te krijgen. Ik zeg dan maar warm, want het is ook warm. Ik vraag ‘s morgens nu ook om drinken of melk en wil soms ook alleen maar drinken uit de beker die ik zelf uitkies. Als ik die niet krijg drink ik gewoon helemaal niets….

Enne had ik jullie al verteld van mijn nieuwe spel. Daarvoor heb ik nodig: veel boeken en een doosje met auto’s. Ik leg dan alle boekjes op een rijtje op de bank, keurig aaneengesloten, er mag geen spleetje tussenzitten. En dan pak ik mijn autootjes en rijd er over heen. Dat kan ik uren volhouden. En als ik ’s morgens wakker word is het eerste waar ik aan denk, auto’s! Dan melk en dan eten. Nou vinden jullie dat niet goed? En.. Ik ben nog steeds gek op boekjes lezen, chips, koekjes en ijsblokjes…

                


Volgende keer vertel ik jullie meer…
Groetjes en knuffels van een ondeugende peuter,

Chris