Briefje van Chris 35

datum: 19 februari 2005
locatie: Panama city

Ik wil hier zwemmen maar vanmiddag toen ik erin ging vond ik het water veel te koud. Brr het is maar 22 graden. Nou dat is mijn jonge lijf niet gewend hoor. Ik wil minimaal 25 graden hebben denk ik! Maar verder gaat alles best met mij. O we hebben weer zoveel gedaan de afgelopen weken. Met een grote bus rijden, veel boodschappen, maar het leuke was dat er mooie winkelwagentjes waren met een autotje ervoor en mijn mama en papa mochten niet stilstaan hoor..nee ze moesten maar rondjes met mij rijden. Je begrijpt wel dat ze helemaal niet konden opschieten...Ik heb ook nog nieuwe kleren gekregen. Een stoer jasje, aquaschoenen en een leuk pakje, maar weet je als ik een luier aan heb is het broekje een beetje krap en zakt het steeds af. ik wil dan ook geen kleren passen hoor in een winkel.

En ik vind mezelf zo stoer! Soms nemen mijn papa en mama mij mee zonder luier en dan ga ik naar de wc in de supermarkt of het internet cafe. O en bij dat internet cafe was het zo leuk, daar hadden ze twee Snoopy hondjes. En blokken, dus ik kon me best vermaken. Mijn mama en papa gingen soms bellen met de telefoon en dan moest ik iets zeggen. Maar ik heb de stem van mij opa weer gehoord en van mijn tantes en oom. Leuk hoor. Ik zei dan netjes: Dag tante/oom/opa ....maar daarna luisterde ik alleen maar en zei ik bijna niets meer terug.

Op een dag zijn we naar een groot hotel gegaan, samen met andere kindertjes van andere boten. Dat was echt leuk. Er was een groot zwembad dus heb ik heerlijk gezwommen met mijn papa, gewandeld met mijn mama en met een meisje Sunny op het springkussen gesprongen en gedold. Helemaal goed was dat. daarna gingen we met zijn allen naar een hotelkamer en ben ik in het grote bad geweest. Heerlijk. Het badwater wilde niet weglopen en ik nam de kans en ging samen met Forte van 4 jaar met de zeep spelen. Mijn hele t -shirt was nat. Maar ik had de grootste lol. Later hebben Sunny en Forte nog samen met mij gespeeld op de Bouskoura en ik ben ook nog bij hun aan boord geweest om te spelen. Daar hebben we een heel mooi kasteel gebouwd. Super. Forte heeft ook zoveel blokken.

     


Maar soms moet er ook gewerkt worden. Dan is papa bezig met een klusje en moet mama schoonmaken..en laat ik dat nu ook leuk vinden. Laatst mocht ik lekker in de badkamer kliederen met water en het houten vloertje schoonboenen. Ik was helemaal nat maar de vloer was schoon..goed he! Mijn mama vindt maar dat ik goed kan helpen.

Mijn mama en papa hebben een mooi ding gekocht joh, ik kan dan lekker naar filmpjes kijken gewoon in de kajuit. Alfred Jodokus Kwak vind ik zo mooi en ik zeg dan ook wel eens in mijn eigen taaltje dat ik dat wil zien. En dat vind ik altijd fijn. Meezingen met liedjes doe ik ook steeds meer. Vooral met de liedjes van de Tweenies.

En van mijn boeken heb ik helemaal Jip en Janneke ontdekt, en Takkie en Siepie. Ik vind dat zo mooi. Ik zeg ook welke verhaaltjes ik wil horen ik zeg dan : van winkel lezen. of van Jip en Janneke lezen.

En weet je afgelopen maandag was het zo'n rare dag. De hele dag zeiden mijn papa en mama al dat we gingen aren. Nou daar had ik na twee weken ook wel weer zin in. Ik draai al heel vaak aan het stuurwiel en zeg dan varen. Maar maandag gingen we eerst naar de kant met het bootje en toen waren er vier mensen. Ze zijn heel aardig en mijn mama zei hun namen en dat ze met ons mee zouden varen. Gezellig hoor! Toen we terug gingen naar de boot heb ik bij Forte gespeeld en papa en mama hebben samen met die andere mensen van alles op de boot gedaan.Toen ze klaar waren bracht de mama van Forte mij weer terug. Daarna wachtten we op een meneer die met een grote boot bij de Bouskoura wordt afgezet. Mama gaat sturen en papa haalt het anker omhoog. Ik vermaak me prima met Alex en Katrina, twee hele leuke meiden van 14 en 15. Er gezellig hoor. Ze speelden veel met mij.We gingen de sluizen door, dat was erg leuk. Iedereen was buiten , ik ook. Het was al donker, maar iedereen was zo druk dat ik gelukkig lang mocht opblijven. En toen we door de sluizen waren bracht mijn papa mij naar mijn bed. Nou ik sliep zo.
Maar ik mocht niet in mijn eigen bedje blijven slapen. Mijn mama en papa legden mij bij hun in bed. En in mijn bed gingen Sonia en Scott slapen. Monique, Alexandria en Katrina sliepen in de kajuit. Een volle boel hoor. En s nachts werd ik wakker en toen wist ik het allemaal niet meer en moest ik huilen. Maar gelukkig waren mijn mama en papa vlakbij. De volgende morgen heb ik maar eens uitgeslapen tot zeven uur.

Er kwam toen een andere meneer op de boot en we vaarden over een mooi meer. We hebben veel vogels gezien en het was best leuk. Maar ik vond het veel leuker om met Katrina en Alexandria te spelen. En toen we in de sluizen waren was iedereen foto's aan het maken. Nou ik moest dat natuurlijk ook doen.

                  


Ik mocht ook op het dek lopen maar natuurlijk moest ik wel mijn bandjes om (soms vergeet ik dat wel eens!)!. Maar iedereen was zo druk bezig buiten dat ik lekker binnen een filmpje ben gaan kijken. Ik vind dat geweldig. En toen we door de laatste sluis gingen maakte papa een fles met champagne open, de kurk sprong heel er weg en toen dronk iedereen een glaasje van dat spul. Ik pakte mama's glas en nam er een slokje van want dat wilde ik ook wel eens proeven. Nou een slokje was wel genoeg voor mij.

Daarna ging de meneer weer van de boot af. Hij stapte zomaar over op een andere boot. hier invoegen foto:En ik heb hier zo naar mijn zin, elke dag zie en speel ik wel met andere kinderen. Mijn papa heeft de fietsjes weer in elkaar gezet en ik vind het heerlijk om weer in mijn stoel te zitten en om mij heen te kijken. En de kinderen hebben stepjes. Gisteren ben ik de hele middag met ze op pad geweest. Heerlijk.

Groetjes en knuffels van Chris