Briefje van Chris nummer 36

datum: 12 maart 2005
locatie: Ecuador

Lekker kopje thee maken, mama! ha ha, mijn mama moet wel lachen als ik dat zeg. Ik ga steeds meer kletsen en dat vinden die papa en mama van mij wel erg leuk. Ik kan ook al engelse woorden: thank you, see you later and spaans: ola, como se llama (hallo, hoe heet je). Maar de laatste dagen ben ik ook wel weer aan het uh uh uh..zeggen en dan zeg ik niet wat ik wil, dan moeten ze het zelf maar verzinnen. Mijn mama zegt dan: Chris, zeggen wat je wilt, we weten niet wat uh uh betekend. Nou ja zeg..en een jaar geleden begrepen ze het wel. Maar goed.

Maar we zijn in de laatste weken nog heerlijk naar strandjes geweest. Lekker gespeeld met water en zand. Het water is hier wel wat kouder hoor! Stokken zoeken en slepen is ook nog steeds een leuke bezigheid..en op de rotsen klauteren, naar hermietkreeftjes en krabbetjes kijken. Ja ik zie zoveel dieren. We zijn nog naar een dorp geweest en toen ik uit de dinghy klom,..ja dat kan ik zelf liep ik gelijk op een jongetje af die daar was. maar hij liep weg naar een bootje..nou dat wilde ook zien, dus ik ook kijken natuurlijk....

      


En toen wij, mama, papa, Eva, Leif en ik terug kwamen van de tandarts moesten we de dinghy zover door de modder dragen. Oei wat was dat mooi. Ik wilde ook helpen met dragen. Goed he. Maar onze voeten zakten zover weg dat we helmaal vies werden. Oh oh wat was dat leuk, vieze stenen uit de modder pakken, mijn kleren onder smeren..ik was helemaal smerig. Mijn mama had mijn blouse al uit gedaan maar mijn broek was helemaal vies.

Mijn mama en papa hebben mij ook dolfijnen laten zien, springende roggen en een rug van een walvis. Leuk he! We zijn ook nog bij mensen op bezoek geweest die uit Duitsland kwamen. Ze wonen nu op een eiland. En ze hebben een hele grote hond. Eerst vond ik het maar eng, maar eigenlijk ben ik dan toch wel nieuwsgierig naar de hond. De naam van de hond is Bella. Ik zei dan steeds: Bella, kom maar. maar als Bella dan kwam vond ik haar toch wel groot en een beetje eng. Er liepen daar ook kippen , hanen , schapen en geiten rond. Leuk hoor.

We zijn nu al en paar dagen op de boot en hebben heel ver gevaren. Wel heel veel op de motor. Ik zei gisteren maar tegen mijn mama: motor uit. Ik was het lawaai zat. Ik vermaak me best op de boot. We hadden een zeil gehesen, dat zeil heet een aap, en toen dat zeil weer van de mast kwam en het in de kuip lag, maakte ik er een bedje van. Samen met mijn beer. Mama mocht het zeil niet opvouwen hoor! Binnen maak ik ook vaak een bedje van kussens en mijn lakentje.

      


En weet je .. ik heb nog een mooi kadootje gekregen onderweg..een mooie rode auto en de deuren kunnen open..Geweldig, want deuren open en dicht doen vind ik het mooiste spel.
We hebben met de verf gespeeld. Leuk he! Met het kwastje vind ik het mooiste. Fijn het kwastje in en uit het glas met water doen. Vingerverf vind ik niets, daar worden mijn handen te smerig van!!!!Ik vermaak me wel hoor aan boord. Lopen op het dek, liggen op het dek.. allemaal erg leuk. Mijn mama wil vaak foto's van mij maken en die wil ik altijd zien dus soms doen we gek met het fototoestel en proberen we soms foto's te maken. En soms lukken ze ook nog.

Schoenen heb ik niet vaak aan, maar mijn lievelingschoenen zijn mijn Nemo sandalen en mijn laarzen. Soms heb ik helemaal niets aan maar wel mijn laarzen. Raar he! Mijn Nemo sandalen vind ik zo mooi, er zitten lichtjes in en nadat ik de film van Nemo heb gezien moet ik natuurlijk die sandalen aan. Ik heb van mijn mama en pap ook een nieuwe doos met duplo blokken gekregen en nu heb ik zoveel blokken dat ik samen met mijn pap de mooiste dingen bouw. Hoge torens, garages, huizen.. geweldig.

      


Maar ik ben soms ook wel een beetje wild. Dan val ik of ik maak iets kapot. Ik zeg dan : mama maken, maar dat kan soms niet meer. Als iets niet lukt ga ik met mijn voeten stampen en gooi ik het op de grond. Nou ja zeg... Maar gelukkig lukt het meestal wel. Wat ik ook mooi vind is de computer. Als de computer aangaat zie ik er allemaal blokken op ( het windows icoon).

O ja ik ben helemaal in de ban van Winnie the Pooh, Piglet is mijn lievelingsdier. Op de film zijn ze Piglet kwijt en dat is best zielig hoor! Ik heb het er dan later nog over. Dan zeg ik:Piglet kwijt? en Sesamstraat is ook leuk met Elmo, Ernie en alle anderen. Tellen lukt nog niet zo dus dat doe ook dan samen met Elmo. Leuk he.
En binnenkort gaan we weer reizen. Mijn mama vertelde dat gisteren en toen zei ik: Met de bus....Nou ja, waarschijnlijk wel. We zien wel weer......

Veel liefs en knuffels van Chris