Briefje van Chris 42

Locatie: Brisbane, Australie
Datum: 20 november 2005

Tjonge wat loop ik eens achter met mijn briefjes zeg. Gelukkig hebben jullie geen adres van mij anders zou ik vast al heel veel verzoekjes hebben gekregen voor een nieuwe brief. Maar goed, even verder waar we gebleven waren in de vorige brief, toen was ik nog in Fiji. En nu ben ik al in Australie, en dat betekent dat we inde tussentijd twee keer een oversteekje hebben gemaakt met de Bouskoura. Fiji vond ik erg leuk vooral omdat het zwembad daar super was. We zijn vanuit Fiji naar Nieuw Caledonie gevaren. Dat ging erg goed en na vijf dagen waren we er al. We ankerden toen bij een eilandje en het zag er zo anders uit. Er was geen wit zandstrand maar de grond was een beetje roodachtig. En alhoewel we nog niet hadden ingeklaard wandelden we s middags lekker op het strand rond. Heel anders hoor. Geen krabben en kokosnoten, maar wel grote stenen en takken waar je ook heerlijk op kunt klimmen.De volgende dag gingen we verder naar de stad om in te klaren en toen kocht mijn papa lekker stokbrood, jammie. En ik vermaakte me prima. We bleven een nachtje in de marina, wat wel erg fijn was. Mijn mama had nog iets leuks voor mij uit een kastje getoverd, leuke foambladen met allerlei figuurtjes erin. Op de grote tafel maakte ik de mooiste dingen samen met mama.De dagen erop gingen we fijn in de stad wandelen. Op een avond was er een braderie en dat was toch zo mooi zeg. Er waren allemaal meisjes en jongens die circuskunsten deden. Ze zaten op de circusschool. Ze liepen op een hoge bal, fietsten op een fiets met een wiel. Slingerden heel hoog boven de grond aan een stokje, leuk hoor… Ik keek mijn ogen uit bij de brandweerauto’s en de politiemannen die op hun fietsen zaten. Op de terugweg kwamen we bij een kleine kermis uit met een draaimolen. Dat was schitterend zeg. Ik keek er met grote ogen naar. Van mijn mama en papa mocht ik een ritje maken maar de andere kindjes waren steeds sneller als ik met kiezen waar ze in wilden zitten. En als mijn mamma mij ergens inzette dan wilde ik niet. Nou toen gingen we naar huis maar ik was erg verdrietig want eigenlijk wilde ik toch wel heel erg graag een rondje draaien. De volgende morgen zei ik tegen mijn mama dat de andere kindjes uit de draaimolen weg moesten Maar mijn mama heeft toen verteld dat de draaimolen alleen draait als er meer kindjes zijn. Mijn mama beloofde mij dat als we de draaimolen weer zouden zien dat ik er dan in mocht. We bleven niet in de stad maar gingen weer zeilen naar andere plekjes toe. Meestal waren daar geen strandjes en gingen we wandelen. Op een keer gingen we ook met de dinghy de rivier op naar een waterval. Dat was erg leuk. Ik kon lekker klauteren en klimmen. Ik zag kleine visjes zwemmen en verzamelde heel veel steentjes.

     


Een ankerbaaitje verder gingen we weer wandelen maar toen wilde ik niet. Ik was overal bang voor. Toen mijn mama een mooie stok had gevonden ging het wel weer maar ik had heel geen zin en ik moest notabene zelf lopen. Toen we terug waren op de boot voelde ik me niet zo lekker. Gelukkig was ik de volgende dag weer de oude en gingen we zwemmen in een ‘hotwaterspring’. Nou zo warm was het niet maar het was wel leuk. Ook kon ik lekker klimmen op een mooi hek.Verder bezochten we nog een dorp en dat was leuk want mijn mama en papa en ik maakten een praatje met de meester en toen mochten we in de klas rondkijken. De volgende dag wandelden we een heel eind, ik had mijn nieuwe schoenen aan, maar wel met sokken anders krijg ik zere voeten van de blaren.

Ik bekeek de bloemetjes in de berm en het lopen ging zo fijn. We kwamen ook nog een mooie graafmachine tegen, die noem ik Scoop, omdat de graafmachine van Bob de Bouwer ook zo heet en samen met mijn papa keek ik erg goed naar. Erin durfde ik niet hoor, stel je voor dat Scoop opeens gaat rijden. Toevallig was het speelkwartier toen we bij de school aankwamen. Dat kwam goed uit. Alle kindjes wilden met mij spelen en vroegen aan mijn mama en papa waar ik vandaan kwam en hoe mijn naam is. Alle kindjes waren erg lief voor mij en toen het speelkwartier over was zijn wij weer terug gegaan naar de Bouskoura.

          


Gelukkig vonden mijn mama en papa een eilandje dichtbij met een mooi strandje. Kon ik weer heerlijk spelen in het zand. Vaak gingen we dan aan het eind van de middag met zijn drietjes ook nog een voetballen op het strand. Leuk hoor. Ik vind dat erg fijn. De bal rolt soms in het water en dan mag ik die er weer fijn uithalen en gelijk de bal afspoelen.Daarna gingen we weer terug naar de stad en toen zag ik mijn vriendjes Forte en Sunny weer van de Leprechaun. Met hun speelde ik een half jaar geleden ook heel veel in Panama, dus het was weer erg leuk om ze te zien. Ik speelde er erg veel en ook veel andere kindjes waren vaak op die boot. We zijn nog naar het maritieme museum geweest , erg leuk hoor, ik zei steeds, wat is dat? Mijn mama en papa vertelden het me dan. En toen gingen we weer zeilen, voorlopig het laatste lange stuk zeiden mijn mama en papa. Nou ja prima hoor. We hadden een mooi zeiltochtje en ik keek steeds naar een filmpje van Cinderella (assepoester), maar wel deel 2, want deel 1 hebben we niet. Het is zo’n mooi filmpje en ik wilde steeds mijn kroon op die ik met mijn verjaardag gekregen had. Samen met mijn mama bakte ik met het laatste pak koekjesmix heerlijke koekjes. Vooral het deeg smaakte me erg goed…….De laatste nacht gebeurde er van alles buiten op het dek, ik werd er wakker van. Maar mijn mama en papa hadden alles onder controle, al hoewel we wel wat vertraging hadden geloof ik, en de motor de hele tijd aanstond. Maar de volgende middag kwamen we aan in Australie. Heerlijk ik kon weer fijn rennen en toen we de volgende dag met de fietsjes eropuit gingen kwamen we langs veel speeltuintjes en ik leef me helemaal uit. Het zonnetje is hier wel fel hoor, ik moet me nu weer heel goed insmeren en een petje met klepjes over mijn oren en mijn nek op. Maar dat is niet erg want verbranden dat doe ik liever niet…

     


En weet je over een paar weekjes gaan we op vakantie. Mijn mama en papa hebben een auto gekocht, een mooi witte met een streepje, met een stoeltje voor mij erin en dan gaan we rondtrekken en kamperen. Ja ze hebben ook een tentje gekocht, leuk he? Ik heb er in elk geval zin in en ja dan kan het best weer een tijdje duren voor ik weer een briefje schrijf maar ik vergeet jullie echt niet hoor.

En weet je wie mij niet vergeten is, Sinterklaas. Ik heb al twee keer mijn schoentje gezet en ik kreeg zo’n mooie brief terug van sinterklaas. maar niet alleen een brief, ook steeds een kadootje. Joepie….fijn hier hoor in Australie. Hier kan de Sint ons tenminste opzoeken…..

Dikke knuffels van Chris.