Briefje van Chris 47

Locatie: Darwin
Datum: 12 september 2007

G'day mates, mijn mama vertelde me dat ze een briefje ging schrijven en vroeg me wat ik wilde vertelde. Ik zei dat ik ze miste? Ja wie dan, antwoord: Mijn nichtjes, ze missen mij omdat ik in Darwin ben!

Zou het?! In elk geval,ik ben inmiddels vijf jaar geworden en ben opeens ook zo wijs en groot. Mij n verjaardag was erg leuk en ik heb erg veel cadeau’s gekregen, ben schandelijk verwend. Ik heb zelfs een mooie vlieger gekregen en dat was iets wat ik niet had verwacht. Maar ik mocht zelf ook een cadeau uitkiezen en ik kon niet wachten tot mijn verjaardag, ik wilde er gelijk mee spelen. En toen ik het uitgepakt had moest ik natuurlijk samen met mijn mama en papa lekker aan de gang om die boot in elkaar te zetten. En hij is zo mooi.Ik weet natuurlijk precies wat ik wil en hoe ik dingen gedaan wil hebben. Vooral als ik met mijn juf of meester aan het knutselen ben , wil ik graag dat het op mijn manier gebeurd. Dus zijn we allemaal lekker creatief bezig.Ik moest helaas in Brisbane afscheid nemen van mijn vriendin Zoe en mijn andere vriendjes op mijn school en in de kerk. We zouden weggaan maar uiteindelijk was het weer slecht en kon ik nadat ik afscheid van Zoe had genomen nog twee keer met haar spelen. Fijn was dat hoor. We gaven elkaar cadeautjes en omdat ook Zoe straks niet zoveel mee kan nemen naar Nederland hadden we elkaar foto’s gegeven. Zoe dacht er zelfs aan mij een telefoon te geven zodat ik haar kon opbellen. Fijn hoor. In Brisbane werd het al flink kouder en ik moest zelfs een jas aan op een dag toen we in het park waren en toen was het nog koud, br br..geef mij de warmte maar en zwempakken.

     


Toen we eenmaal zeilden vond ik het zo jammer dat mijn vriendjes niet met mij mee waren gekomen.Mijn mama en papa beloofden mij steeds dat we vriendjes zouden vinden en gelukkig na een paar weken vonden we twee vriendjes voor me op Keppel Islands. We zijn gezellig drie dagen met elkaar samen geweest en speelden veel op het strand. Maar ’s morgens ging ik eerst naar school en het was erg leuk want mijn vriendjes moesten ook naar school. We hoefden er niet eens voor van de boot af want mijn mama en papa zijn mijn juf en meester. Ik noem ze op school ook juf en meester en het is vaak erg gezellig op school. Ik heb inmiddels al veel geleerd en mijn mama en papa vinden dat het erg goed gaat. Maar soms vind ik het wel moeilijk om stil te blijven zitten vooral als ik liever met mijn speelgoed wil spelen.

Maar door al dat knutselen wordt ik erg handig en toen we eens een kokosnoot hadden gevonden wilde ik er met mijn papa een bootje van maken.Eerst moesten we natuurlijk wel de kokosnoot leegeten. Maar laat dat nou net mijn lievelingskostje zijn. We hebben onderweg ook walvissen en dolfijnen gezien en ik vond dat erg interessant. Ik heb een mooi boek over walvissen en dolfijnen en sinds ik ze gezien heb is dat mijn lievelingsboek. Het is zo leuk om te weten hoe de walvissen heten en waarom ze lekker vet zijn. En samen met mijn mama of papa vis ik nu ook vaak. In Bundaberg ving ik zomaar een klein visje. Ik schrok er zomaar een beetje van. Mijn mama ging naar binnen om een plankje te halen maar toen sprong hij zomaar van de haak. Jammer toch. We hebben het later nog heel vaak geprobeerd maar het lukte mij maar niet om zelf te vangen. Blijven proberen toch maar….

     


Als we zeilen mag ik lekker in het zeebed slapen en ik vind het nu erg spannend om een paar nachtjes door te zeilen. Mijn mama vroeg laatst of ik wilde helpen met wachtlopen en eerst vond ik dat wel erg spannend. Maar toen ze me vertelde dat ik dan al de tijd buiten moest blijven en opletten, tja toen koos ik er toch voor om het maar niet te doen. Ik vind het veel fijner om lekker heen en weer te lopen en te kunnen spelen. Ik vind het eigenlijk wel prima op de boot en ik probeer steeds aapje te spelen door te gaan hangen aan de verstaging, touwen of banden in de kuip. Maar toch zeg ik soms dat ik in een huis wil wonen. Hier invoegen foto: zeebed enIn Darwin vond ik een fijn vriendje, en we deelden alles samen. We speelden met elkaars speelgoed , sprongen samen in de zee, zijn naar de krokodillenfarm geweest, leuk he. Shaddai durfde de krokodil vast te houden , ik vond dat nog een beetje eng hoor.We delen zelfs onze limonade met elkaar en speelden samen met vliegtuigjes .

We hebben een supertijd gehad. Ik vond het ook fijn om weer te gaan kamperen met mijn papa en mama. Ze hadden een nieuw tentje gekocht en ik vond het weer heerlijk om in die mooie tent te spelen. Natuurlijk was het een groot feest toen we s avonds ook nog een vuurtje maakten. En het fijne van kamperen is dat ik altijd lekker laat naar bed ga, pas als het heel donker is en we eerst naar de sterren hebben gekeken. Al met al, vind ik het weer heerlijk om buiten te zijn en te spelen op het strand, in de zee of waar dan ook.

          


Veel liefs van jullie jonge zeezeiler.

Chris ,