Briefje van Chris 48

Locatie: Thailand
Datum: 1 januari 2008

Gelukkig nieuwjaar allemaal hoor. Het wordt vast een spannend jaar voor mij, want mijn mama en papa hebben mij verteld dat we weer terug gaan naar Nederland, we weer in een huis gaan wonen en ik met andere kindjes naar school mag. Leuk, ik kijk daar wel naar uit.

Sinds mijn verjaardag hebben we heel veel verschillende landen gezien. We zijn eerst naar Indonesië gevaren, toen naar Singapore, Maleisië en nu zijn we eindelijk in Thailand. Ik wilde steeds maar naar Thailand omdat ik op mijn kalender een foto heb met een jongen bij een riksja, dat is een fiets en die jongen woont in Bangkok en dat ligt in Thailand. Maar we zijn niet in Bangkok geweest, maar toch vindt ik Thailand erg leuk. De mensen zijn zo aardig en ze nodigden ons zelfs uit om mee te gaan voor een tochtje over het eiland Phuket. In Indonesië vond ik de mensen niet aardig. Ze zaten steeds maar aan me en deden alsof ik bij hun moest komen wonen. Nou, daar werd ik een beetje bang van, want dat wilde ik niet. Mijn mama zei dat ook altijd tegen de mensen en dan moesten ze lachen. Er waren ook wel hele leuke meisjes en als mijn mama dan zei, laat haar maar bij ons komen wonen, tja dan deden ze dat toch ook niet.

In Indonesië vond ik ook niet zo veel vriendjes, maar het was wel weer erg fijn om samen bij de boot te kunnen zwemmen. Dat was een tijd geleden omdat in Australie krokodillen zaten, kon zwemmen niet.

Ik had in Indonesië al eens een lampion geknutseld met mijn papa en op de steiger in de marina mocht ik er met een kaarsje mee rondlopen.

     


We knutselen heel veel op school en dat vind ik erg leuk. Mijn favoriete bezigheid is verhalen luisteren en knutselen. Rekenspelletjes vind ik ook wel leuk maar sommige werkbladen maken, nou dat vindt ik soms zo saai. Ik doe er dan maar erg lang over, maar ja dat helpt ook niet want ik moet het dan toch afmaken. Ik heb zelfs een juf en een meester. De meester is er niet zo vaak, meestal komt de juf mij op school opwachten. Weet je, dit is een leuke school, een bootschool, want we luiden elke keer als we beginnen de scheeps/schoolbel. We beginnen altijd met het lezen van een verhaal uit de bijbel en dan bidden we samen. Dan gaan we verder met wat op het programma staat. Laatst hadden we zelfs toen het sinterklaas was, met een vriendinnetje pepernoten gebakken en een zak gemaakt voor de pepernoten. Nou dat was erg leuk en lekker. Koekjes en cake-jes bakken vind ik zo wie zo erg leuk, vooral als het opgegeten kan worden, ha ah.En ik heb ook nog apen gezien, nee niet in de dierentuin, maar in de jungle waar ze echt wonen. Ik vond het best een beetje spannend en toen ik op de bank ging zitten en de aap dichterbij kwam, toen trok ik mijn benen toch maar snel op de bank. Als we gingen wandelen moest ik een lange broek aan en een shirt met lange mouwen omdat er anders wel eens vervelende beestjes mij konden steken. Fijn was dat niet want het was al zo heet! Het leukste van de hele trip vond ik nog dat we met een boot gingen, en mijn mama en papa hoefden niet eens zelf te sturen maar dat deden ander mensen voor ons. S nachts sliepen we op de boot, in de open lucht onder een groot muskietennet. En eten deden we met kaarslicht, gezellig was dat zeg. En de mannen op de boot vonden het erg leuk om met mij te spelen. Ze zagen natuurlijk wel dat ik gewend was om op een boot te wonen, want ik vond het helemaal niet erg als er af en toe een golf voorbij kwam. Ik vond het een hele belevenis.

        


In Kumai zijn we ook nog een keer naar een soort speeltuin geweest. Toen we er kwamen s morgens was alles gesloten, je kon er in draaimolens met auto’s en vliegtuigen en gelukkig waren er ook schommels en wippen. Ik ontdek daar tegenwoordig nieuwe spelletjes mee.

    


Pas toen we in Singpore waren kon ik weer fijn spelen met Emma, Natasja en Jamie, Nikkie en Alex en later ontmoette ik nog Emilie, Aaron en andere kindjes. Ik ontdekte lekkere dingen zoals een suikerspin en in Penang , Maleisië kwam Nickie een dag bij me en zijn we in een hoge toren geweest van wel 60 verdiepingen hoog. Ook ben ik in een mooi aquarium geweest, het heet Underwaterworld en ik had daar zoveel plezier Leuk om te kijken naar de zeeleeuwen en de pinquins, vooral eentje met blonde haartjes en blauwe ogen.

        


We zijn ook nog naar Telaga gegaan en daar samen met mijn vrienden Jaimie en Natasja naar de waterwal gelopen. Leuk hoor, want je kon daar glijden op de gladde stenen. Op weg daar naar toe had mama mij net een pakje chocolademelk gegeven en toen kwam er een aapje aan om het van mij af te pakken. Tjonge daar schrok ik toch van. Mijn mama tilde mij op en probeerde het aapje weg te jagen, maar die was zo ontzettend brutaal dat hij nog steeds mijn pakje wilde hebben en omhoog sprong. Mijn papa heeft mij gered , hij pakte een stok en joeg het aapje weg. Daarna aten we eerst even een ijsje op een plekje waar geen apen durfde te komen en toen klommen we heel veel treden omhoog om bij de waterval te komen. En toen, lekker glijden, eerst bij papa op schoot en daarna lekker alleen of in een rijtje met mijn vrienden of met mijn mama of papa. Heerlijk. De stenen waren wel erg glad dus onhoog lopen was niet altijd makkelijk,maar daardoor konden we goed glijden. Gaaf, zo’n natuurglijbaan. Hier invoegen foto: Telaga 1 t/m 4

Tja en nu zijn we in Thailand en mijn mam gaat heel veel op de scooter naar de tandarts, maar soms kan ik ook mee en doe ik even een mooie helm op. We gaan ook lekker naar het strand en dan is het heerlijk om daarna lekker patatjes te eten. Van de week heb ik zelfs drie Nederlandse vriendjes gehad, maar helaas zijn die alweer weg. Ze hebben een hele mooie grote boot ,maar ze hadden nog niet zoveel speelgoed dus ik vond het heerlijk om op hun boot te zijn en zijvonden het heerlijk om met mijn speelgoed te spelen. Gaaf he?

     


En gisteravond werd ik door mijn mam wakker gemakt, niet dat ik dat wilde hoor, maar er was mooi vuurwerk. Tjonge zeg ik kon bijna niet wakker worden, maar toch was ik blij dat ik het vuurwerk heb gezien. De eerste dag in het nieuwe jaar, tja toen heb ik maar lekker even wat langer geslapen….

Nu ik hoop dat ik van jullie ook een briefje terug krijg. Veel liefs en doei van Chris