Briefje van Chris 6

1 Augustus 2003
Hoi,

Ik ben lekker op het strand geweest met mijn papa en mama. Leuk hoor, vooral spelen met het zand en met mijn nieuwe emmertje met schepje en vormpjes ben ik uren zoet geweest. Ik stopte niet eens het zand in mijn mond en daar waren die papa en mama van mij bang voor, maar ik had snel in de gaten dat zand niet lekker is. Het voelt wel raar hoor dat zanden weet je wat mijn mama probeerde? Ze schepte met mijn nieuwe schepje allemaal zand op mijn voetjes, zodat ik die niet meer zag. Ik wist niet wat ik voelde, zoveel gewicht op mijn voeten, ik was er helemaal stil van. Op het strand had ik een mooie luier aan, een blauwe, waarmee ik ook in het water kan. Dat heb ik niet gedaan hoor, ik had het helemaal niet warm, want ik zat de hele tijd onder de parasol. Toen het tijd was voor mijn slaapje maakte mama een bedje van een handdoek, maar ik ging me steeds omdraaien want ik wilde spelen. Toen zijn we naar de boot teruggegaan. Daar ben ik eerst lekker in bad gegaan en toe pas naar mijn bed, en ik heb geslapen..als een prinsje.

27 juli 2003 Ik draaide mij van de week s nachts een keer helemaal om op mijn buik. Dat had mijn papa door en die heeft me toen weer op mijn rug gelegd, maar ik vind slapen op mijn zij wel erg lekker. Ook als we aan het zeilen zijn, dan lig ik met een kussen in mijn rug en mijn armpjes en beentjes voor me, en zo blijf ik prima in balans. Zitten kan ik al heel lang erg goed, ook als de boot schommelt blijf ik gewoon recht zitten. Natuurlijk val ik wel eens om, maar dat doe ik ook als de boot stil ligt.
Ik heb trouwens mooie blauwe sandaaltjes gekregen. Leuk joh! En gelukkig zijn ze niet zo warm als die andere schoenen. Er zitten lekkere openingen in en dat scheelt, krijg ik tenminste geen zweetvoetjes.
Weet je wat ik al kan!
Als ik op de bank zit en ik pak de tafelrand, dan kan ik zo van achterop de bank, helemaal naar voren schuiven. Ik zit dan met mijn buik tegen de tafel en kan dan bij allemaal mooie dingen, zoals borden, lepeltjes, messen. Maar mijn mama en papa zetten het dan snel verder weg, flauw he?

Mijn tanden poets ik zelf en dat gaat best wel goed. Als mijn mama wil helpen doe ik lekker gauw mijn mond dicht, alhoewel, meestal lukt het haar wel om nog even goed te poetsen.

Vandaag heb ik een heel groot stuk brood gegeten, zomaar uit mijn handje. Lekker hoor, wel veel tijd kost dat om zon heel stuk weg te kauwen. Ik eet steeds meer. Vanavond had ik bij mijn eten ook een beetje kip met kerriesaus. Lekker hoor.
Als het zo warm is vind ik dat niet zo fijn. Maar dan trekt mama mijn kleren uit , haalt lekker een koel washandje over mijn gezicht en armen en benen en gisteren heb ik gewoon een hele tijd in ,mijn badje gespeeld, en dat is erg goed uit te houden. Ik heb nog steeds veel sjans, vooral van de Spaanse en Portugese meisjes. Hoe zou dat toch komen, zou het zijn omdat ik zon blonde kuif heb?

4 augustus 2003 Mijn mama en papa hebben geen internet cafe gevonden dus kan ik hier nog lekker wat bijschijven. Ik ben samen met mijn mama en papa met de bus naar Porto geweest. Dat was erg leuk en in de bus en in de stad had ik heel veel te bekijken. Het is alleen wel een hoop gehobbel hoor in de buggy op die nare steentjes van de straten. Mijn papa duwt de buggy altijd als we onhoog gaan en mijn mama als we naar beneden gaan. Dat is omdat mijn papa anders met zijn benen tegen de buggy komt. Toen ik moe was deed ik gewoon mijn oogjes dicht en ik kreeg de hele dag gewoon genoeg te eten en te drinken. Mijn papa en mama gingen rondlopen (met mij) en keken naar kerken , de rivier de Douro, en naar veel andere dingen die ik niet echt interessant vind. Dat was op zondag. Op maandag zijn we nog een keer gegaan en toen zijn Mark en Lee van de Manitee mee geweest. Dat was leuk hoor.We gingen naar allemaal oude wijnhuizen waar ze port maakten, en het was er lekker koel. Ik mocht mee met de rondleiding en als de dames hun verhaaltje begonnen te vertellen, ging ik ook kletsen. Het was daar lekker stil dus kon iedereen mij goed horen. Gelukkig moest iedereen er om lachen en vonden ze het niet erg. De mevrouw van Calem port wilde mij zelfs mee naar huis nemen, zo leuk deed ik zeker! Na de rondleiding gingen we een glaasje port drinken., Ik vond de glaasjes erg interessant maar ik mocht er niet bij met mijn handjes, flauw he? Ik was toch wel weer blij dat we op de boot terug waren hoor. Mijn mama en papa lieten mij daar lekker spelen en ik had het weer prima naar mijn zin. Volgens mijn mama en papa ben ik wel een modelbaby. Ze zeggen dat ze erg genieten van de tijd met mij, en dat vind ik fijn om te horen. Maar ik vind het ook wel erg fijn dat ze bij me zijn hoor!

Morgen hopen we weer verder te gaan. Dus misschien kunnen jullie binnenkort mijn briefje weer op het world wide web lezen.
Knuffel van Chris