Briefje van Chris 7

20 augustus 2003

11 augustus 2003 He, hé, eindelijk weer eens een briefje van mij. Dat is toch zeker wel weer een ruime twee weken geleden. En ik heb weer erg veel beleefd. Ik ben samen met mijn papa en mama steeds een stukje verder gevaren op onze boot. Dat is echt mijn huis hoor. Ik vermaak me er prima en ik speel steeds vaker zittend op de grond. Mijn speelgoedmand leeghalen vind ik erg leuk en o ja weet je wat ik ook erg lekker vind, schoenen. Alle schoenen, die van mezelf van mama of papa, het maakt me niet uit, ik vind de zolen erg lekker om mijn tanden in te zetten. Helaas, zucht, pakt mama steeds die schoenen af!

Samen met papa en mama ben ik op een mooi eilandje geweest, waar ik alles weer lekker vanaf papa zijn rug kon bekijken. Maar soms word ik wel moe van al dat gewandel en dan ga ik gewoon lekker slapen. Daarna zijn we naar een plaats gevaren waar we nu alweer en hele tijd zijn. Op een maandag (11 augustus) gingen mijn papa en mama allemaal mensen iets vragen en deden ze erg moeilijk met allemaal boekjes en schema’s. Ik wist toen niet dat dat voor mij was, maar daar kwam ik snel genoeg achter. In een gebouwtje moest ik op mijn rug op een wit papier gaan liggen op een lange bank. Interessant hoor, het papier probeerde ik gelijk te pakken met mijn handen. Mijn papa trok mijn broekje uit dus ik dacht, hé ik krijg hier een schone luier. Weet je wat ze deden, die grote mensen..mijn mama hield mijn armen vast, mijn papa mijn benen en toen werd door die andere mevrouw eerst in mijn ene been en toen ook nog in mijn andere been geprikt. Ik moest daar heel even van huilen. Maar al snel zag ik weer allemaal mooie dingen om mij heen en was ik het alweer vergeten. Er stond daar ook een weegschaal en ik weeg nu ongeveer 8400 gram, maar dan wel met mijn luier en kleren aan, en ik ben 72 centimeter. Daarna gingen we na een grote supermarkt en ik heb toen een mooi cadeau gekregen, een mooie emmer met legoblokken. Leuk hoor en ik kan er echt uren mee spelen. Vooral alles in en uit de emmer doen is mooi, en het deksel is ook leuk, daar kunnen die blokken doorheen, maar dat lukt me nog niet. Mijn mama bouwt vaak een torentje van al die blokken en dan haal ik ze weer lekker omver of ik pak er een paar blokjes af…Zo hou ik ze lekker bezig, hoor!
Mijn mama en papa vinden mij ook geen baby meer, ze vinden dat ik al zo'n ondeugend jochie wordt…
Mijn haren groeien hier ook erg hard en mijn mooie kuif begint een beetje in te zakken.
Ik kan, al zeg ik het zelf, ook al heel aardig staan. Ik vergeet gewoon dat ik die handen voel van mama of papa. Dat staan is wel erg mooi hoor, dan kan ik gelijk veel meer zien en kijk ik gelijk, vol van trots in de rondte. Op mijn billen draai ik al rondjes, en ik heb ontdekt dat ik dat ook in mijn badje kan doen. Ik houd mij dan goed vast aan de rand en draai mijn benen gewoon om, leuk joh!

19 augustus 2003
In de auto!
Ik probeer af en toe ook al mijn knietje onder mijn heupen te doen, ik buig dan naar voren en dan hopen mijn papa en mama maar steeds dat ik ga kruipen, nou zien we nog wel, misschien ga ik gelijk wel staan hoor...
Ik ben ook nog in Lissabon geweest. Leuke stad maar wel erg warm. Ik had helemaal rode konen van de hitte. Gelukkig had mijn mama veel te drinken voor me meegenomen en spoot ze mij af en toe nat met de plantenspuit. Dat was erg lekker. Wat heel erg leuk is, is reizen met de trein. Lekker zitten op zo’n stoel en naar allemaal verschillende mensen kijken, gaaf hoor. Meestal lachen ze naar mij als ik ook naar ze lach of ik roep gewoon wat en ik merk dan dat ze naar me kijken, goed he?
Ik heb ook een ritje gemaakt in de auto, ik zat heerlijk als een prinsje in een mooie autostoel en ik kon alles heel goed bekijken. Veel beter als een paar maanden geleden, toen ik nog in de maxicosy zat. En toen ik een vieze broek had, werd ik in de achterklep verschoond, leuk hoor! Ik maak zoveel mee dat ik het echt niet allemaal kan onthouden en daarom vind ik het leuk om deze briefjes naar jullie te schrijven. Ik ben ook nog op die dag bij een heel oud kasteel geweest en er waren erg veel mensen die met mij een praatje wilden maken en naar me wilden zwaaien, leuk hé?

Vanmorgen was ik nog op een boot met drie andere jongens, die zijn al wel groot hoor, en ik vond dat erg gezellig. Maar ze praten alledrie al en ik nog niet, maar ik probeer al hele verhalen te vertellen. Maar ze weten dan niet wat ik wil, flauw hé. Ik mocht met al hun speelgoed spelen en dat was wel heel erg mooi. Maar terug op mijn eigen boot vond ik het ook wel weer fijn om mijn eigen speelgoed te zien.

Nou jullie zijn weer helemaal bij gedadaat.
Veel liefs en een knuffeltje van Chris