Briefje van Chris 8

7 september 2003 - Weer een zeereis


Hallo lieve mensen,

24 augustus 2003 Kunnen veel kindertjes van onder de een jaar zeggen dat ze al 1900 zeemijlen gevaren hebben! Vast niet, maar ik wel hoor. De laatste dagen hebben we met de Bouskoura weer lang gezeild, overdag en ís nachts en dat ging wel drie dagen door. De boot wiebelde vaak wel heel erg heen en weer en dat is dan niet zo leuk, want als ik zit, val ik soms zo maar om met mijn beentjes in de lucht. Ik kijk dan vaak heel verbaasd. Gelukkig val ik niet hard, en helemaal al niet als ik in mijn box zit in het midden van de boot. Gelukkig kan ik dan wel slapen en mijn mama is stikjaloers op mij want zij slaapt niet goed als de boot zo wiebelt. Ze heeft soms wel een uur naar mij liggen kijken hoe lief ik aan het slapen was, hi,hi! We zijn nu in Porto Santo vlak bij Madeira,- gaan we ook nog naar toe!-
Gelukkig hadden we in die week daarvoor ons al prima vermaakt op het strand in Sines en daar waren mijn vriendjes van de Nederlandse boot Vasco ook.Op het strand deden die jongens zulke leuke dingen voor me. Ze vielen vlak voor mij in het zand en dat vond ik erg mooi. Ik schaterde het uit, wel 10 minuten lang, totdat ik ervan moest spugen. Toen zijn ze maar gestopt. Maar ze vonden het erg leuk om met mij te spelen.

24 augustus 2003 Inmiddels probeer ik ook al te klauteren en steeds verder naar dingen te grijpen. Bij mijn mama en papa zitten vind ik vaak niet meer leuk, ik zie dan zoveel andere dingen. Ik vind het ook erg mooi om aan de scheepsbel te trekken. Mijn papa tilt me dan hoog op zodat ik er precies bij kan. Mama kan daar niet bij met mij samen in haar armen.
Mijn haren worden nu erg lang. Mijn mama gaat binnenkort proberen of ze er wat af kan knippen en dan moet ik mijn hoofd stilhouden. Bij papa knipt ze zijn haren ook en dat gaat wel heel goed hoor. De eerste keren was het wat minder, maar nu is het gewoon heel goed.
Op de boot schommelen vind ik nog steeds leuk en spelen met mijn blokken is toch wel het einde. Ik heb ook een briefje gehad via de email van mijn tante. Leuk hoor, ik heb haar ook maar eens een briefje teruggeschreven. En over twee dagen ben ik jarig. Wat dat is weet ik niet, maar dan merk ik dan wel en volgens mijn papa en mama wordt het een leuke dag.

Ik schrijf daar dan wel weer een briefje van, hoor.

Liefs en weer veel knuffels van Chris