Briefje van Chris 9

Special: Mijn eerste verjaardag


He hallo,

9 september 2003 Ik ben nu echt een grote jongen hoor! Ik ben afgelopen dinsdag (9 september) een jaar geworden. Het was wel een hele rare dag voor mij hoor. ‘s Ochtends, na mijn fles, kwam mijn mama met een heleboel pakjes aan. Dat waren allemaal cadeautjes voor mij, leuk hé! Ik was er helemaal beduusd van en keek eerst alleen maar naar de pakjes. Mijn mama en papa zongen nog een liedje, (doen ze anders ook nooit ‘s morgens..) en zeiden toen dat ik aan het papier moest trekken. Het eerste cadeau was een emmer met sticklebricks oftewel leuke blokjes waar je van alles en nogwat mee kan maken. Mooi hoor, ik had gelijk nergens anders aandacht voor en had mijn mondje echt een beetje getuit, zo van, o..dat vind ik mooi! Maar ik moest nog wat uitpakken. Het was een sesamstraatplatform om mee te spelen in het bad. Ook al zo mooi, met al die verschillende kleurtjes. Omdat ik overal mijn tanden in zet, heb ik dat ook geprobeerd bij Ernie. En dat is erg lekker.… Toen was er nog een pakje met een grote houten rammelaar en een paar bootjes. Ik was er helemaal van onder de indruk. Daarna gingen we in de kajuit een boterhammetje eten. De kajuit (dat is de woonkamer van de boot) was helemaal versierd met allemaal vlaggetjes en ballonnen. Ik wist niet waar ik moest kijken. Buiten hadden mijn papa en mama ook nog allemaal vlaggen opgehangen, zodat iedereen kon zien dat het een feestdag was op de Bouskoura. Nadat ik mijn boterhammetje op had, kreeg ik een cadeau in een mooie doos. Dat hadden Tante Inge, Oom Oscar, Jelle Thijmen en Maaike al meegegeven aan mijn papa en mama vlak voor we op reis gingen. Het was een compleet feestpakket met slingers, hoedjes, fluitjes, kaarsjes, een verjaardagskaart en nog een verjaardagskaart met een liedje dat ze zelf hadden gezongen. Dat vind ik zo mooi joh! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Steeds als je die kaart open doet hoor je; Hiep hoi, Chris is nu jarig, en iedereen is aardig, alle cadeautjes zijn voor hem! Ook nog een mooi boek van Dribbel. Leuk hoor, nu heb ik er al twee!
Na het eten ging mijn mama weg met het bijbootje en mijn papa bleef bij me. Mijn papa heeft mij naar bed gebracht voor mijn ochtendslaapje en toen ik wakker werd had ik nog steeds twee nieuwe speelgoedjes in mijn handen. Mijn mama was alweer terug en er stond een hele mooie taart op tafel. Er stond een kaarsje op met het cijfer 1 en aan de andere kant ook nog een kaarsje. Er stond een mooie tekening op van Mickey Mouse en erop stond geschreven: Happy Birthday Chris. Leuk hé. Nadat ik een lekker meloentje had gegeten, kwamen er allemaal mensen voor mij op de boot. Dick en Tineke (van de Velvet), Han en Carla ( van de Esperanza) en Marit en Frode (van de Petrel). Ze namen ook nog allemaal cadeau’s voor me mee en ik was er zo beduusd van dat ik er even van moest huilen. Maar na een tijdje kreeg ik toch gewoon weer praatjes.

9 september 2003 9 september 2003

Toen mocht ik met mijn handen zomaar een stuk taart eten. Eerst begreep ik het niet, en stopte mijn mama steeds stukjes in mijn mond. Maar opeens had ik het in de gaten en greep ik lekker met mijn handen in de taart, met chocola en slagroom. Dat was echt lekker, jammie, jammie. Zo wil ik elke dag wel lunchen…
Het was heel gezellig met al die mensen op onze boot, maar van al dat gepraat werd ik niet echt wijzer, zodat ik lekker met mijn nieuwe speeltjes ging spelen.
9 september 2003 Maar ik werd toch wel moe en ben toen weer lekker een dutje gaan doen. Toen ik wakker werd was iedereen er nog, ze wilden mij allemaal nog even gedag knuffelen. Later op de middag zijn we nog gaan fietsen maar het ging helaas regenen zodat we helemaal doorweekt op de boot terugkwamen. En toen..gingen we eten. Lekker joh, pannenkoeken met stroop. Dat had ik nog nooit gegeten, maar het smaakte mij prima.
Daarna heb ik nog even fijn met mijn speelgoed gespeeld en toen was, helaas, mijn verjaardag al weer voorbij, want ik moest naar mijn bedje toe. Daar heb ik geslapen als een blok, want zoveel nieuwe dingen op een dag, dat doet je wel wat hoor! Het was een hele fijne dag, en er hebben ook heel veel mensen gebeld om mij te feliciteren met mijn verjaardag. Ik heb ook emailtjes gekregen en zelfs een SMSje. Bedankt hoor, allemaal!

En ik heb mezelf ook een cadeautje gegeven op mijn verjaardag…een nieuw tandje! En de dag na mijn verjaardag deed ik op de steiger een paar stapjes. Ja, mijn mama hield mij met twee handen vast. Want staan dat kan ik nog niet zelf. Wat ik wel kan ..is zelf gaan zitten. Gaaf hoor. Zou ik op mijn volgende verjaardag al kunnen lopen?


Groetjes van een grote( kleine) knul

Chris