Het schip

Ons schip is een Amel Maramu gebouwd in 1979 door de Amel werf in La Rochelle, Frankrijk. De Amel werf is genoemd naar Henri Amel, die op latere leeftijd blind is geworden en ontwerpen heeft gemaakt om op gevoel te kunnen zeilen.

Het schip is door ons gekocht in 1999 van de eerste eigenaar Guy en Monique Plantier. Aangezien Guy ziek was geworden moest het schip verkocht worden en dat heeft hen toch wel wat gedaan. In de week dat wij met de Bouskoura II in Frankrijk waren voor de overdracht , liep Monique regelmatig langs om nog wat spullen te brengen, te vragen hoe het ging etc.etc. Wij waren daar wel blij mee omdat wij dan weer konden vragen waar bepaalde zaken voor dienden. Zo hebben we erg gepuzzeld hoe de kuiptafel in de kuip moest. Pas na een seizoen waren we erachter dat we ons stuurmansstoeltje los moesten maken, in de opening een busje moesten steken en daar paste de uitsparing van de tafel in.
Nog steeds hebben wij via kaartjes contact met Monique Plantier, Guy is helaas in 2001 overleden.

achterkajuit   achterkajuit   kajuit

Vanwege de ziekte van Guy was er aan het schip nog wat te klussen. Daardoor hebben we een hele waslijst met allerlei klussen weggewerkt.
Het schip is gemaakt van polyester, is kitsgetuigd en heeft een diepe middenkuip. Het schip is voorzien van een vaste buiskap, waaraan zonodig een zonnetent vastgemaakt kan worden en heeft zijspatschermen welke wegneembaar zijn. Over de buiskap was een overspanning gemaakt om zodoende beschut te zitten tegen de zon. Nadeel heirvan is dat je niet naar het grootzeil en de genua kunt kijken. Daarom hebben wij een nieuw dakje laten maken met ruitjes, zodat we de zeilen kunnen zien, en de mogelijkheid om daar overheen schermpjes te plaatsen wanneer we de zon buiten willen sluiten.

In onze refit lijst kun je zien welke werkzaamheden er in de loop van de jaren aan de Bouskoura II zijn verricht.Foto’s van de Bouskoura II

kajuit   kajuit   Kombuis

Domein van Chris - voorpunt   De zeekooi   kaartentafel

gang   voorpunt   wc voor   Tevens de box van chris   kaartentafel